16 januari 2022

Behoefte aan een creditcard? Vergelijk de beschikbare varianten eerst goed

Wanneer je met enige regelmaat op reis gaat of je doet weleens aankopen via het internet, dan is de kans aanzienlijk dat je behoefte hebt aan een creditcard, als je deze althans nog niet hebt. Welnu, creditcards zijn tegenwoordig in tientallen varianten van even zo veel aanbieders te verkrijgen. De knoop doorhakken welke card nu het meest geschikt voor je is, is dus nog niet zo heel makkelijk. Je mogelijk begeerde creditcard vergelijken met andere cards is dan ook wel zo handig. Zo krijg je tenminste het idee waar de verschillen ‘m in schuilen. Hieronder lees je waar zoal de variatie in zit.

creditcard vergelijken

Aanvullende services gewenst?

Inmiddels heb je misschien gezien dat de prijzen van creditcards behoorlijk uiteen kunnen lopen. Nu is het zo dat goedkope creditcards zeker niet per se slechter zijn. Het is alleen zo dat deze gunstig geprijsde varianten minder aanvullende services bieden. Hierbij kun je denken aan extra verzekeringen of punten die je kunt sparen.

Waar ga je de creditcard gebruiken?

Van belang is ook in welke plaatsen en (vooral) landen je van plan bent je creditcard te gaan gebruiken. Besef je immers dat niet alle creditcards in elk land even makkelijk geaccepteerd wordt. Hier even vooronderzoek naar doen loont dus zeker. Wil je hier het liefst geen risico mee lopen, kies dan voor een internationaal bekende card.

Vooraf of achteraf betalen?

Gebruikelijk is dat je met een aankoop met een creditcard achteraf pas het geld van je betaalrekening ziet verdwijnen. Als je hier een slecht gevoel bij hebt of minder goede ervaringen mee hebt in het verleden, probeer dan een creditcard te nemen die werkt op basis van prepaid. Zo bouw je geen schulden op.