23 oktober 2021

Hoe kies je de juiste scooterhelm

Als je besluit om scooter te gaan rijden, mag een helm natuurlijk niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat je hoofd beschermd blijft, voor het geval je verongelukt. Erg belangrijk dus! Hoewel het misschien niet zo leuk staat, is het zéker wel noodzakelijk om een goede helm aan te schaffen. Maar wat is nu een goede helm en hoe weet je welke helm bij je past? Wij vertellen je hier graag meer over, lees dus snel verder!

Vorm van de helm

Ten eerste is het goed om de vorm van de helm te bepalen. Hierbij heb je de keuze uit een jethelm, fashionhelm, integraalhelm of een systeemhelm. Elk type helm heeft weer andere eigenschappen en het is dus afhankelijk van jouw wensen welke je kiest. Een jethelm is open, waardoor alleen de oren bedekt zijn en het voorhoofd gedeeltelijk is bedekt. Een systeemhelm is eigenlijk een integraalhelm, maar dan met een opklapbaar kinstuk. De meest veilige keus is een integraalhelm. Deze helm omsluit je hoofd volledig en zal dus je hoofd het minst belasten bij een val of ongeluk.

Voorzieningen helm

Verder hebben alle scooterhelmen verschillende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een zonnevizier of ventilatievoorzieningen. Een zonnevizier is wel erg handig om te hebben, voor als de zon een keer heel laag staat. Vaak kun je het zonnevizier ook omhoog klappen, zodat je niet continue er doorheen hoeft te kijken. Ook heeft elke helm weer een andere binnenkant en is het goed om een helm te kiezen die het lekkerst zit. Probeer je van te voren dus goed in te lezen in alle merken scooterhelmen en wat voor helmen er allemaal zijn. Zo krijg je voor jezelf een beter beeld van waar een helm volgens jou aan moet voldoen en wat voor voorzieningen een helm moet hebben.