2 december 2021

Jurken trends van dit moment

Tegenwoordig zien we vaker dat vrouwen weer jurken dragen. Vroeger toen dat nog de ongeschreven wet was voor vrouwen, was het bevrijdend om als vrouw eindelijk een broek aan te kunnen. In deze tijd van de eeuw zien we allerlei soorten jurken op de markt verschijnen met designs waar je soms even bij stil moet staan. Want zoals bijna elke vrouw heb je ooit wel eens gedacht ‘hoe gaat deze jurk aan?’ In dit artikel bespreken we daarom de verschillende jurken trends die bij het seizoen passen (bron: https://www.expresswear.nl/).

Lente en zomer jurken

Lente en zomer jurken zijn kenmerkend door hun korte mouwen of mouwloze design. Tevens zijn deze jurken vaak kort tot de knie of midden de dij. Dit is om het warme weer tegen te gaan. Ook zien we dat lente en zomer jurken vaak in twee designs voorkomen, namelijk een flow design waar de jurk losjes valt om het lichaam of een strak design die het lichaam omhelst. Ieder individu heeft een andere voorkeur qua jurk. Dit staat ook samen met wat het beste past bij de lichaamsvorm van dat individu. Iemand die onzeker is over zijn lichaam zal bijvoorbeeld in de zomer niet zo snel een strakke jurk aandoen waar alles te zien is. 

Herfst en winter jurken

Iemand die onzeker is over strakke jurken kan er wel voor kiezen om in de herfst of winter zo een jurk aan te doen. Jurken gaan namelijk goed gepaard met verschillende lagen andere kleding in de herfst of winter. Denk bijvoorbeeld aan een vest, trui of legging. De jurken van dit seizoen zijn vaak langer en hebben lange mouwen. Ook zien we andere soort materialen die wat meer warmte vasthouden. Een goed voorbeeld van een jurk die perfect bij dit seizoen past is een tramontana jurk. Deze jurken hebben een vrolijk design die ook het slechte humeur dat gepaard gaat met het weer tegen gaan.