Tips bij het kiezen van een hoortoestel

      Geen reacties op Tips bij het kiezen van een hoortoestel

Een hoortoestel kopen doe je niet zomaar even. Hoortoestellen zijn namelijk niet goedkoop en je wilt wel zeker weten dat je een goed hoortoestel koopt. Om je hierbij te helpen geven wij je in dit artikel een aantal handige tips bij het kiezen van een hoortoestel.

  1. Maak een lijst met jouw wensen

Er zijn wel honderden verschillende soorten hoortoestellen te koop. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wij raden je daarom aan om van tevoren een lijst met wensen samen te stellen, zodat je snel en gemakkelijk hoortoestellen kunt vinden die bij jou passen.

Schrijf op deze lijst of je liever een RIE-hoortoestel (bijna geheel in het oor) of een AHO-hoortoestel (achter het oor) wilt. Wil je ook een hoortoestel met een antifluitsysteem? Een antifluitsysteem is eigenlijk altijd aan te raden. Vraag je ook af of je een afstandsbediening wilt om het hoortoestel te bedienen, als je de knoppen op een hoortoestel wat klein vindt.

  1. Ga naar een audicien

Een audicien kan je oren testen en je ook helpen met het kiezen voor het juiste hoortoestel. Als het goed is houdt de audicien hierbij rekening met je luisteromstandigheden. Hij of zij zal je vragen of je vaak naar het theater gaat, onder de mensen bent of buiten wandelt of fietst. Als je buiten wandelt of fietst, is een hoortoestel met windruisonderdrukking bijvoorbeeld aan te raden. Ook houd de audicien rekening met jouw wensen en persoonlijke voorkeuren.