16 januari 2022

Tips voor het inrichten van de eetkamer

De eetkamer is een plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. Het is niet alleen gezellig om hier te eten en na te tafelen, het is ook nog eens erg praktisch voor andere momenten. Zo kunnen kinderen spelen en knutselen aan tafel en wordt de eettafel ook vaak gebruikt door mensen die thuis werken. Maar hoe houd je deze plek nu gezellig én praktisch tegelijk? In dit artikel geven wij je graag tips voor de inrichting van de eetkamer!

Tafel

Een van de belangrijkste onderdelen van de eetkamer is natuurlijk je eettafel. Bij de inrichting is het dus ook belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Bedenk voor jezelf waar je de tafel allemaal voor wilt gaan gebruiken, hoe groot deze moet zijn en waar je deze neer gaat zetten. Als je dit voor jezelf hebt uitgedacht kan de zoektocht naar een perfecte tafel beginnen. Kijk hiervoor ook naar de kamer en je interieur zelf. Is de kamer heel klein? Dan is een ronde tafel heel mooi. Heb je een grote eetkamer? Kies dan juist voor een langwerpige tafel. Omring de tafel met mooie stoelen en voilà!

Decoratie

Naast de basisinrichting is je decoratie net zo belangrijk. Hiermee geef je de eetkamer namelijk echt sfeer. Zet daarom op tafel of op kastjes in je eetkamer mooie vazen met bloemen en speel met schalen met fruit of andere decoratiestukken. Hiernaast kun je ook de ruimte opleuken met verlichting, zoals een tafellamp met houten voet of een mooie kroonluchter boven de eettafel. Een goed verlichtte eetkamer is essentieel. Wat veel mensen tegenwoordig ook kiezen is een dimbare eetkamerlamp. Zo kunnen ze bijvoorbeeld tijdens het werk wat feller licht aanzetten en tijdens een gezellig diner het licht een beetje dimmen voor meer sfeer.