16 januari 2022

Waarom het interessant is om ook vegetarische catering aan te bieden

Als cateraar staat je vooral bekend om het heerlijke vlees dat je weet te bereiden. Uiteraard sta je natuurlijk ook bekend om je geweldige kookkunsten. De prachtigste gerechten weet je te bereiden met jouw talent. Maar tegenwoordig zien we een verschuiving op het gebied van catering. Het ‘moet’ allemaal duurzamer en gezonder. Weg met die vette hap en voor veel mensen is de keuze om vlees over te slaan en makkelijke geworden.

De verschuiving van vlees naar vega

In Amerika is het een ware hype geworden die wij Nederlanders uiteraard overnemen. De verschuiving van vlees naar vleesvervangers. Je kan dan ook denken aan alleen plantaardige producten. Uit een documentaire bleek dat er meer Amerikaanse (grote) sporters kiezen voor deze aanpak en vlees compleet overslaan. En toch, kunnen ze goed presteren. Daarom is de vraag naar plantaardige producten en vegetarische gerechten ook in Nederland toegenomen.

Interessant voor cateraars

Ook voor cateraars is het interessant om met deze trend mee te gaan. Want alleen aankomen met een flink hap aan vlees is verleden tijd. Tegenwoordig is het erg slim om een vegetarisch buffet aan te bieden. Als je in Google zoekt op “vegetarisch buffet Amsterdam” dan valt op dat er veel meer aanbod is dan pak hem beet een jaar geleden. Als je als cateraar in Amsterdam dus jouw klantengroep wilt vergroten (of behouden) dan is het raadzaam om ook een mooi en lekker vegetarisch buffet aan te gaan bieden.

Alleen in Amsterdam?

Is deze vraag dan alleen in de hoofdstad toegenomen? Nee, we zien dat steeds meer plaatsen de behoefte hebben aan een gevarieerd samengesteld buffet. Zo, weet je iedereen tevreden te houden en zorg je er voor dat jouw klanten tevreden naar huis gaan. Zeker in het geval van grote groepen kom je steeds meer vegetariërs tegen. Houd hier dus rekening mee.