23 oktober 2021

Wat is een e-sigaret

Er is een groot verschil tussen een sigaret en een e-sigaret. Dat is namelijk dat de e-sigaret geen tabak heeft maar wel nicotine. Dan is er ook nog een specifieke e-sigaret genaamd de shishapen waarbij deze geen nicotine en tabak bevat. Deze bootst de smaak van de waterpijp na. De e-sigaret heeft ontzettend veel aan populariteit gewonnen de laatste jaren wat er voor heeft gezorgd dat de verkoop keihard is gegaan. Toch zijn er wel wat probleempjes ontstaan in de wereld van de e-sigaretten dankzij veranderende regelgeving.

Gezond of niet?

We kunnen niet stellen dat een e-sigaret gezond is want het blijft een sigaret. Daarnaast bevat de damp van een e-sigaret– net als tabaksrook – schadelijke stoffen, zoals nicotine, propyleenglycol, glycerol en aldehyden. Wanneer je dit inademt kan dit de luchtwegen irriteren of beschadigen. Daarnaast kunnen er ook hartkloppingen ontstaan en is er ook een verhoogde kans op kanker voor de gebruiker en wellicht ook wel diegene die mee-ademend. Daarnaast kan je als omstander ook last van je keel, neus en of ogen krijgen. En dit is vaak bij een normale sigaret wat erger. Daarnaast mogen we de stank niet vergeten. Bij een e-sigaret kan je voor verschillende smaakjes kiezen die dus ook voor omstanders best prima ruiken.

Of een e-sigaret minder schadelijk is dan een normale sigaret kan niet met 100% zekerheid bevestigd worden doordat er nog te weinig onderzoeken voor zijn gedaan. De normale sigaret wordt al vele malen langer gebruikt dan de e-sigaret. Wel is de verwachting dat de e-sigaret minder schadelijk is doordat er minder schadelijke stoffen vrij zouden moeten komen dan bij de normale sigaret.

E-sigaret kopen

Een e-sigaret kopen is heel makkelijk via allerlei online kanalen maar kan ook bij de bekende sigarenboeren. Lees je wel goed in zodat je precies weet wat je nodig hebt om over te stappen op de e-sigaret.